FK Željezničar, Pomozi.ba i Mozzart najavili utakmicu “100 protiv 11”

Fudbalski klub Željezničar i Udruženje Pomozi.ba organizovali su humanitarnu utakmicu između 100 djece iz sarajevskih škola fudbala i 11 prvotimaca Plavih.

Tim povodom održana je konferencija za medije u Plavom salonu Stadiona Grbavica.

Kako je navedeno na konferenciji, prihod od ulaznica i sponzora donirat će se u fond Udruženja Pomozi.ba za liječenje građana Bosne i Hercegovine, a kompanija Mozzart će u isti fond donirati 2.000 KM za svaki postignuti gol prvotimaca Želje.

Ispred Mozzarta, generalnog sponzora događaja, obratila se Selma Salkanović koja je rekla da sa radošću podržavaju ovu manifestaciju te će za svaki pogodak koji postignu prvotimci donirati 2.000 KM za Udruženje Pomozi.ba.

Iz Udruženja Pomozi.ba govorili su Elvir Karalić i Jasmin Ligata koji su istakli da je puno firmi i pojedinaca podržalo ovu akciju, te kupovinom karata i donacijama pomoglo realizaciju projekta. Ispred struke Plavih govorio je Kenan Hasagić koji je uz šalu kazao da još ne znaju u kojoj će taktici igrati, ali da će dati maksimum da postignu što više golova.

Predsjednik kluba Nazif Hasanbegović se zahvalio svima koji učestvuju u ovom projektu i pozvao sve da podrže ovu akciju.

Prodaja ulaznica vrši se u Shopu FK Željezničar (danas do 17:00; u subotu od 9:30 do 14:30; na dan utakmice od 15:00 sati), prostorijama Udruženja Pomozi.ba, ulica Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8 (od 9:00 do 17:00 sati).

Utakmica se igra u nedjelju s početkom od 19 sati uz direktan prenos na TVSA.