Foto/ Zmajevi se počeli okupljati u Sarajevo pred susrete s Kazahstanom i Ukrajinom

Današnjim okupljanjem na Ilidži počinju pripreme “A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine za utakmice sa Kazahstanom i Ukrajinom.

Jedan od prvih igrača koji su jutros pristigli na okupljanje je defanzivac Adnan Kovačević.

Radujem se još jednom reprezentativnom okupljanju. Nadam se da ćemo svi biti spremni za predstojeće utakmice. Imamo nekih problema i faliće nam nekoliko važnih igrača, ali koga nema bez njega se mora. Mi koji smo tu ćemo dati svoj maksimum kako bismo ostvarili što bolje rezultate“, kaže Kovačević i nastavlja:

Sad smo fokusirani na prvi meč sa Kazahstanom. Oni su pokazali da su čvrsta ekipa i da imaju kvaliteta. Protiv njih u Zenici nismo ostvarili naš cilj i sigurno da su nam pokvarali planove. Nadam se da u Kazahstanu možemo ostvariti pobjedu i vratiti bodove koje smo izgubili.“

Vezista Sanjin Prcić ne krije zadovoljstvo što je ponovo dio reprezentacije.

Nakon dužeg vremena ponovo sam tu i sretan sam zbog poziva. Nadam se da će sve proći kako treba i da ćemo ostvariti naše ciljeve. Gledao sam utakmice i Kazahstana i Ukrajine, tako da znam šta možemo očekivati protiv njih. Idemo da napravimo što bolje rezultate kako bismo ostali u konkurenciji za drugo mjesto koje vodi u baraž“, kaže Sanjin Prcić.

Reprezentacija BiH će u Sarajevu boraviti dva dana, prije nego što u srijedu, čarter letom otputuje u Astanu.

Prvi trening imat će večeras u 18:00 sati u Kampu FK Sarajevo.

Susret sa Kazahstanom na rasporedu je a 9. oktobra u Nur Sultanu, dok tri dana kasnije nogometaši BiH idu u goste selekciji Ukrajine u Lvivu.