Igrački oslabljeni Zmajevi zasluženo s golom prednosti otišli na pauzu

Prvo poluvrijeme utakmice Kazahstan – Bosna i Hercegovina u Nur Sultanu privedeno je kraju, a Zmajevi na pauzu odlaze s zasluženim golom prednosti.

Prednost našem državnom timu donio je Smail Prevljak, koji je u 25. minuti pogodio za 0:1 nakon sjajnog centaršuta Miroslava Stevanovića.

Agresivno je Kazahstan ušao u utakmicu i imao je inicijativu u uvodnim minutama, ali bez pravih prilika.

Prvu šansu na utakmici imala je reprezentacija BiH u 11. minuti. tada je Eldar Ćivić lijepo centrirao za Miroslava Stevanovića, a njegov udarac glavom odbranio je Pokatilov na golu Kazahstana.

Kako je vrijeme prolazilo Zmajevi su bili sve opasniji, a u 16. minuti nakon prelijepe kombinacije po desnoj strani i dodavanja Stevanovića, Smail Prevljak šutira preko gola.

Deset minuta poslije Zmajevi stižu do prednosti! Lopta je došla na desnu stranu do Stevanovića, on fantastično centrirao i “u trepavicu” pogodio Prevljaka, koji glavom matira Pokatilova za 0:1 vodstvo BiH!

Nakon pola sata igre šansu je imao i Džeko, ali je, nakon novog ubačaja Stevanovića, njemu loptu s glave skinuo Pokatilov.

Do kraja prvog dijela dominirala je reprezentacija BiH, a najbolju šansu za novi gol imao je Eldar Ćivić iz slobodnjaka sa 17 metara. Gađao je Ćivić golmanov ugao, ali šut je izblokiran.