Jedna od najproblematičnijih ulica dobila novu signalizaciju, u njoj skoro svaki vozač naprasno postane “papak”

Jedna od najproblematičnijih ulica u Novom Sarajevu dobila je novu signalizaciju.

Radi se o ulici Azize Šaćirbegović, a kada kažemo da je jedna od najprolematičnijih ulica stojimo iza naših riječi.

To je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica koja se proteže od spoja sa IV do V transverzale, a nalazi se u blizini škola i Centra “Vladimir Nazor”.

Više smo puta pisali o “mistici” ove ulice, kada skoro svaki vozač koji uđe u ovu ulicu naprasno postane “papak”. Nije problem ni prekomjerna brzina kojom vozači voze, koliko je problem parkiranje direktno na saobraćajnicu, pa svako malo vozači moraju da izbjegavaju parkirana vozila koja tu ostaju nekada i satima.

A policija? Policija pije kafu i puši šišu u blizini.

Nije problem ni samo u vozačima, pješaci mahom prelaze saobraćajnicu na mjestima koja nisu predviđena za to, a kako i ne bi kada nema razlike tu ili na pješačkom prelazu jer tamo niko ne želi da im stane.

O problemima ove saobraćajnice možemo do sutra pisati, ali neko je to primijetio i inicirao postavljanje nove signalizacije.

Tako je ova ulica dobila novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, te usporivače brzine tzv. vibrirajuće trake na glavnoj saobraćajnici.

Iz Općine navode da je time “konačno riješen dugogodišnji problem kada je u pitanju sigurnost učensika u saobraćaju“.

Pored nove saobraćajne signalizacije postignut je i veći stepen bezbjednosti pješaka, a u skladu sa ranije izrađenom projektnom dokumentacijom. Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo“, saopćila je Općina Novo Sarajevo.