Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend i početkom naredne sedmice

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 12, Drvar, Gradačac i Prijedor 13, Banja Luka, Doboj, Sanski Most i Tuzla 14, Bijeljina i Jajce 15, Livno, Sarajevo i Zvornik 16, Bihać, Sokolac i Srebrenica 17, Bugojno 18, Mostar, Trebinje i Zenica 19, Grude 20, Neum 21 stepen.

Sutra se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna oko 11 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini mala do umjereno oblačno. Dio prijepodneva u Bosni će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U ponedjeljak se za Bosnu i Hercegovinu prognozira malo do umjereno oblačno. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U večernjim satima nešto više oblaka se očekuje u sjevernim i zapadnim dijelovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U utorak također malo do umjereno oblačno. Tokom dana, uz nešto više oblaka, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo kiše.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni.