Ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske potvrdio da su osobe s fantomkama policijski službenici

Maskirane osobe na snimci koje tuku i nasilno protjeruju migrante s hrvatske granice policijski su službenici, potvrdio je to ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović.

Glavni ravnatelj prvi dan čim je vidio dio tih snimaka je poslao stručni tim koji je vrlo intenzivno radio. Koliko je meni u ovom trenutku poznato, utvrdili su da se radi o policijskim službenicima. Međutim, to sad ide prema uređenoj proceduri tako da ne znam kad će netko iz ravnateljstva policije izaći s više detalja“, rekao je Božinović u Luxembourgu.

Ministar je poručio da je sigurno riječ o individualnom prekršaju nekolicine policijskih službenika.

Sigurno će da će sad svi postupci dati odgovore na pitanja koja nas zanimaju“, dodao je.

Božinović je kazao da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

Ako bi se u zakonitom postupku dokazalo ovo o čemu govorimo, to je u svakom slučaju neprihvatljivo ponašanje, ali ga ne bih vezao isključivo uz suzbijanje ilegalnih migracija. To je neprihvatljivo ponašanje policijskog službenika u bilo kojoj situaciji, bilo na stadionu ili nekoj drugoj intervenciji“, rekao je.

Istaknuo je da se u svakoj policiji na svijetu može dogoditi da netko prekorači ovlasti. Ako se u konkretnom slučaju utvrdi da se to dogodilo, rekao je Božinović, uslijedit će sankcije.

Potvrdio je kako stvari što se tiču Schengena idu svojim tokom.