Nastavnik muzičkog oprostio se od dječaka Samija Čamdžića o čijoj smrti se mnogo govori i polemiše danima

Smrt prekrasnog dječaka Samija Čamdžića rastužila je sve koji su ga poznavali.

Proteklih dana na društvenim mrežama objavljeno je na stotine dirljivih poruka upućenih dječaku Samiju Čamdžiću trinaestogodišnjem dječaku, učeniku Osnovne škole “Hasan Kikić” u Sarajevu, koji je iznenada preminuo 30.09.2021.

Međutim, kako to i inače bude, prerana smrt predivnog dječaka pokrenula je mnoge polemike o razlogu smrti. Tako se među građanima i na društvenim mrežama često spominje razlog davljenja nakon neuspjelog izazova na društvenim mrežama, a najčešće se spominje TikTok. Ipak, ništa od toga nije potvrđeno i sve se svodi na pisanja građana.

Sami je uspješno pohađao i muzičku školu gdje mu je nastavnik klavira bio poznati bh. muzičar Kenan Mačković. Kenan se danas na svom Facebook profilu oprostio od svog dragog učenika.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti i bez izmjena:

Ove sedmice nam je nastava online… Jučer, svako malo pogledam u telefon i čekam vrijeme tvoga časa…, mislim, sad ćeš se javiti…, a onda bi kenule šale i provale, izvodili bi neke fazone sa raznim efektima, smijali se…, onako kako smo to samo mi znali…

Trgnem se tada i pitam se, da li je sve ovo samo ružan san iz kojeg ću se svakog trena probuditi…, jer ako jeste želim da se probudim odmah!!!

Mali, veliki druže moj…, plovi nebeskim prostranstvima i budi u društvu sa najboljima…

Neka ti je vječni rahmet dragi moj Sami…

Voli te tvoj nastavnik”, napisao je Mačković.