Nebojša Vukanović poslao otvoreno pismo Aleksandru Vučiću: Na vrijeme urazumi Dodika, igra opasne igre

Prema tvrdnjama nezavisnog zastupnika NSRS Nebojše Vukanovića na sinoć održanoj sjednici Vlade RS-a govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima.

I dok, po mom mišljenju i bez pretjerivanja, ekscentrični ludak zabavlja javnost i narod svirkom sa harmonikašem u zgradi Predsjedništva BiH, glumi lažnu srbendu i sramoti srpski narod ponašajući se kao dvorska luda u centru Sarajeva, u sjenci javnosti njegovi poslušnici na vanrednoj sjednici Vlade Republike Srpske po direktivi ludaka donose opasne odluke”, napisao je Nebojša Vukanović.

Prema mojim saznanjima, od veoma pouzdanih izvora iz Vlade Republike Srpske, na sjednici Vlade danas treba da se, između ostalog, usvoje Nacrti Zakona o pasošu, ličnoj karti i državljanstvu Republike Srpske, koji će po hitnoj proceduri početkom novembra biti upućeni u parlamentarnu proceduru i naći se pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske“, tvrdi Vukanović, objavljujući i fotografiju budućeg pasoša RS-a.

Dodik se igra opasnim igrama, želi da nas pretvori u Abhaziju i Južnu Osetiju izolujući od ostatka svijeta i pretvarajući u geto i evropski pojas Gaze” napisao je Vukanović.

Ukoliko se njegove tvrdnje pokažu tačnima, a Dodik se odluči na ovakve poteze, sigurno je da će BiH upasti u još dublju politički krizu ili će opasne namjere Milorada Dodika neko ranije “obuzdati”.

Vukanović je uputio otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću tražeći da urazumi Dodika.

Otvoreno pismo možete pročitati OVDJE.