Od večeras ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja

Zbog magle u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost, na pojedinim dionicama vidljivost je ispod 100 metara, pa se vozačima savjetuje da voze maksimalno oprezno i obavezno drže rastojanje između vozila.

“Od večeras su ponovo na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave bi trebale potrajati nekoliko noći, u vremenu od 23:00 do 04:30 sati. Tokom dana, kroz tunel se vozi naizmjenično-jednom trakom”, navodi se u izvještaju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno kretanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila voze otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle voze kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog minerskih radova, za danas je u vremenu od 10 do 16 sati najavljena obustava saobraćaja na regionalnom putu Šipovo-Kupres.

Usporeno, zbog radova, vozi se na putnim pravcima: Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

“Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11. pa na vrijeme zamjenite gume na vašem vozilu”, navodi se u izvještaju Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajno.