Oglasio se Igor Puljić o 12 godišnjici pogibije brata Vedrana Puljića

Prošlo je 12 godina od svirepog ubistva 24-godišnjeg navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića.

On je 4. oktobra 2009. godine ubijen u navijačkim neredima u Širokom Brijegu pred prvenstvenu utakmicu Široki Brijeg – Sarajevo, a za to još niko nije odgovarao.

O ovome oglasio se Igor Puljić, brat ubijenog Vedrana, koji istinu traži i čeka 12 godina, ali sve izgleda kao da je niti on, niti porodica, niti prijatelji, niti drugi navijači neće dočekati.

Ne znam više ni šta da napišem, valjda to sa vremenom tako, imam osjećaj da ce doći godišnjica i da ću napisati datum i da je to sve što ću imati reći. Nemam te a trazim te, u ljudima, damarima, postupcima i sve te teže nalazim, valjda i to ide sa vremenom“, počeo je svoju objavu Puljić.

Vjerovatno ovo niko i ne pročita, već preleti prstom na dugme LIKE, a ne krivim nikoga, ne stignu ljudi od svojih problema da se bave tuđim. I dalje si veći od svih nas, ljudski, likom i djelom! Dovoljno o svemu govori 12 godina NIČEGA, ničega ljudski, ničega zakonski, ničega državno, ničega na bilo koji nacin, a ti i dalje traješ u sjećanjima, to dovoljno govori o tebi i tvojoj veličini Debeli! Nekad, negdje, makar na pet minuta, nadam se“, završio je brat ubijenog Puljića svoju tužnu objavu.

Podsjećamo, bila je nedjelja i oko 400 navijača FK Sarajevo zaputilo se na utakmicu u Široki Brijeg među kojima je bio i Vedran Puljić. Navijači Sarajeva pripremali su se da u Širokom Brijegu na taj dan proslave rođendan grupe koja je pod nazivom “Horde Zla” nastala davne 1987.

Sat vremena prije početka utakmice došlo je do sukoba ispred stadiona Pecara. Sukobili su se navijači Sarajeva, policija i lokalno stanovništvo.

Iako je svaka utakmica Sarajeva i Širokog Brijega utakmica visokog rizika, taj dan je policija, većina njih, bila u Mostaru kao podrška kolegama u susretu Veleža i Zrinjskog.

Podsjećamo, Sarajevska sehara uradila je ekskluzivni intervju s Igorom Puljićem na desetu godišnjicu.