Organizacija Pomozi.ba u ovoj godini za liječenje bh. građana izdvojila 2.5 miliona KM

Humanitarna organizacija Pomozi.ba u mjesecu augustu i septembru donirala je 634.875,68 KM u svrhu liječenja oboljelih bh. građana, a od početka 2021. godine oko 2,5 miliona KM.

U mjesecu avgustu donirano je 293.607,35 KM, a u septembru 341.268,33 KM.

Od spomenutog iznosa najviše sredstava utrošeno je na onkološke pacijente, koji se nažalost sve češće javljaju za pomoć.

Preostali dio uplaćen je za naše građane sa srčanim oboljenjima, problemima sa sluhom, vidom, dijaliznih pacijenata, kao i djece sa poteškoćama u razvoju, saopćeno je.

Udruženje Pomozi.ba na mjesečnom nivou dobija desetine novih zahtjeva naših oboljelih sugrađana, koji nisu u stanju finansirati vlastito ili liječenje članova obitelji, kako u našoj zemlji, tako i van granica BiH. Nažalost, nismo uvijek u mogućnosti pomoći svima, ali smo ponosni na činjenicu da smo od početka godine pomogli više stotina odraslih i djece sa različitim oboljenjima, te donirali 2.403.499,79 KM za liječenje oboljelih bh. građana“, kaže se u saopćenju.

Također, zahvalili su se svim građanima koji podržavaju njihove humanitarne akcije i koji doniraju novac preko Pomozi.ba.

Mi ćemo se i dalje truditi da opravdamo to povjerenje, te pomognemo što više naših oboljelih građana, ali i onih u stanju socijalne potrebe“, navode iz Pomozi.ba.

Rad “Pomozi.ba” i dalje možete pratiti putem Facebook stranice, a sve kampanje, kako aktuelne, tako i završene možete pogledati na web stranici.