Pogledajte u koliko sati će danas biti obustavljen saobraćaj u Sarajevu zbog utrke

Za danas najavljena je privremena izmjena režima saobraćaja na području Kantona Sarajevo, potvrđeno je iz Ministarstva saobraćaja KS.

Ministarstvo saobraćaja KS dalo je odobrenje „Savezu za sport i rekreaciju“ iz Banja Luke kao organizatoru međunarodnog događaja “UCI Gran Fondo Wold Championship – Istočno Sarajevo – Sarajevo 2021” za privremenu izmjenu režima saobraćaja na trasi kretanja učesnika biciklističke utrke koja prolazi kroz teritoriju Kantona Sarajevo, od starta do cilja u nedjelju 10. oktobra 2021. godine, a koja se sastoji od kratkotrajne obustave saobraćaja na dionicama na kojima se budu kretali učesnici biciklističke utrke.

Za vrijeme trke “Grandfondo“ od 10:00 do 17:00 sati kada će dolaziti do etapne obustave saobraćaja za motorna vozila bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku asistenciju i to na sljedećim saobraćajnicama i dionicama:

– Put Famosa – od entiteske linije razgraničenja do kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta,

– Hrasnička cesta – od kružne raskrsnice sa ulicom Put Famosa do kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta,

– Butmirska cesta – od kružne raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta do kružne raskrsnice sa ulicom Kasindolska,

– Kasindolska – od kružne raskrsnice sa ulicom Butmirska cesta duž ograde Međunarodnog aerodroma Sarajevo do spoja saobraćajnice sa ulicom Džemala Bijedića,

– Džemala Bijedića – od raskrsnice sa ulicom Kasindolska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića

– Ante Babića – od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do kružne raskrsnice sa ulicom Želimira Vidovića Kelija, – Želimira Vidovića Kelija

– od kružne raskrsnice sa ulicom Ante Babića do granice entiteta, – dio regionalnog pravca R446

– put za Trebević koji je u nadležnosti Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

Organizator je dužan da regulaciju toka saobraćaja u smjeru kretanja kolone i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vrši uz odobrenje i angažman MUP-a Kantona Sarajevo, i to etapno u zavisnosti od brzine kretanja učesnika i kretanja vozila pod pratnjom, navodi se u sopćenju Ministarstva.

КЈКР Vodovod i kanalizacija dobilo je odobrenje za privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Budakovići – Općina Centar Sarajevo, za period od 11.10.2021. do 15.10.2021. god u terminu od 00:00 do 24:00 radi izvođenja radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, u skladu sa dostavljenim elaboratom odvijanja saobraćaja za vrijeme izvođenja radova.