Premijerka Srbije u posjeti Hercegovini, izveden skok sa Starog mosta njoj u čast

Ana Brnabić, predsjednica vlade Srbije, danas je posjetila Nevesinje, Prebilovce i Mostar, a vjerovatno najzanimljiviji trenutak posjete je bio skok sa Starog mosta izveden u njenu čast.

Brnabić je posjetu započela u Nevesinju, gdje se sastala s predsjednikom te općine Milenkom Avdalovićem, a obišla je i Muzičku školu ”Sveti Roman Melod” i Narodnu biblioteku Nevesinje.

U Prebilovcima je Brnabić obišla je crkvu Vaskrsenja Hristovog i spomen kosturnicu.

Predsjednica vlade Srbije se u Mostaru sastala s gradonačelnikom Mariom Kordićem, te je obišla Stari Grad i Stari most, gdje je izveden skok njoj u čast. Obišla je i Sabornu crkvu Svete Trojice, te Prosvjetinu školu.

U 17 sati, na spomeniku Aleksi Šantiću je održan parastos i polaganje vijenaca, a Brnabić će posjetu završiti otvaranjem 102. Šantićevih večeri poezije u Vladičanskom dvoru u Mostaru u 18 sati.

Brnabić je rekla kako se u Mostaru osjeća prelijepo, kao i da je vidjeti ga uživo poseban doživljaj. Također je rekla da će sigurno doći i privatno u posjetu, te da je doživjeti skok sa Starog mosta nestvarno, prenosi N1.

Premijerka Srbije je također rekla kako je presretna što je u Mostaru, ali da je imala dobar i produktivan dan u sva tri grada koja je danas posjetila.

Što se tiče podrške srpskoj zajednici u Mostaru, došla sam da vidim šta je to sve što smo uradili i šta još treba da uradimo. Saborna crkva svakako je najvažniji projekat. Mi smo do sada donirali skoro 2 miliona eura za tu crkvu i ostalo je otprilike još milion eura da to završimo“, rekla je Brnabić.

Također je rekla da Prosvjetinu školu finansiraju svake godine, te da je danas je stigla donacija u vidu opreme za tu školu.

Gledali smo šta još možemo da uradimo za ovu djecu i tu školu. Nama je to malo, a ovdje znači mnogo. Najvažnije da ti ljudi osjete našu podršku“, dodala je.