Sada nam ne valja ni to što ćemo uskoro moći online da se naručimo kod ljekara

Informacija da je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo pokrenulo proces izrade aplikacije za naručivanje kod porodičnog ljekara obradovala je mnoge građane.

Planirano je da se ovaj sistem stavi u upotrebu kao pilot projekt početkom naredne godine.

Međutim, nije baš sve obradovala kao npr. mene mladu žensku osobu koja sve što može online da uradi će da uradi i tako uštedi vrijeme.

Ova novost najviše je zasmetala starijim osoba, redovnim komentatorima svih postova na Facebooku, jer pobogu kako će oni da se naruče. Pa draga gospodo isto onako kako “valjate gluposti” po Facebooku, da koronavirus ne postoji, da vas neko čipuje “spajder” (Pfizer op.a.) vakcinama. Ne vjerujem baš da će biti teže tu aplikaciju koristiti nego društvene mreže.

S druge strane niko nije rekao da se nećete moći naručiti kod ljekara kao i do sada ili barem ja nisam vidjela, ali ko vam brani da odete i čekate u redu za isto ono što bi mogli mobitelom uraditi.

Odavno smo poznati po tome da ne usvajamo znanja baš najbolje, pa tako imamo redove starijih osoba koje podižu plate u bankama jer bankomat i tih famoznih pet pritisaka prstom ne mogu savladati.

Isto tako, dragi moji stariji sugrađani, to što vi ne možete nešto da naučite ne znači da svijet mora da stagnira jer ga ne pratite u korak, dovoljno je što stagniramo zbog vaših glasova na izborima.