Severina odbila TV kuću koja se povezuje s Dodikom: Ne želim imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici

Regionalna muzička zvijezda Severina Vučković odustala je od angažmana na televizijskom projektu TV UNA, koji se povezuje s članom predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Nisam se do sada oglašavala na tu temu, a moje se ime provlačilo u svakom tekstu, a da niko nije provjerio je li informacija tačna”, kazala je pjevačica za večernji.hr.

Pjevačica je otkrila o čemu je zapravo riječ i zbog čega je odbila saradnju.

“Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, objasnila je Severina.

Podsjećamo, još prije mjesec dana procurila je informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina Milorada Dodika, angažovala Severinu Vučković, koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show.

Sjedište pomenute televizijske kuće je u Banjoj Luci, a imat će studije u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kablovskih operatera.