Velež, gradačačka Zvijezda i Leotar prošli u osminu finala Kupa BiH

U preostale tri utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine gosti su upisali sigurne pobjede, a u osminu finala najmasovnijeg takmičenja u našoj državi plasirali su se Velež, Zvijezda iz Gradačca i Leotar.

Zvijezda 09 – Velež (0:3)

Velež je savladao Zvijezdu 09, a nakon terenske inicijative došao je do prednosti golom Hasanovića u 13. minuti.

Ekipa iz Etno sela Stanišići imala je dvije dobre prilike do kraja poluvremena, međutim Rođeni su do odlaska na odmor sačuvali prednost jednog gola, a i zaprijetili su u posljednjim trenucima.

Rođeni su udvostručili prednost u 53. minuti, a strijelac gola bio je Slaviša Radović iz slobodnog udarca. U nastavku gosti su imali neke šanse, ali je i Zvijezda 09 prijetila preko Živkovića i Muamera Svrake. Neven Cvijanović je u 86. minuti postavio konačnih 0:3.

Krupa – Zvijezda Gradačac (0:2)

Zvijezda iz Gradačca slavila je protiv Krupe (0:2). Nakon 20-ak minuta igre ekipa sa Banja Ilidže je došla do vodstva.

Živković je postigao fantastičan pogodak. Fudbaler gostiju šutirao je iz slobodnjaka sa nekih 25 metara i sjajno pogodio za 0:1.

Do kraja utakmice viđen je još jedan pogodak i to još jedan prelije. U 83. minuti sjajnim pogotkom Antonija Vidovića gradačački tim je došao do velike prednosti, koju je do kraja susreta sačuvao i prošao dalje u osminu finala.

Sloboda Bosanski Novi – Leotar (1:2)

Leotar je na gostovanju kod Slobode iz Bosanskog Novog slavio rezultatom 1:2. Pogotke za trebinjskog premijerligaša postigli su Igor Ateljević u 74. minuti i Stefan Paranos minutu poslije.

Jedini gol za domaće postigao je Mile Kovačević u 8. minuti, prenosi Sport Centar.