Windows 11 besplatan za sve korisnike Windowsa 10, nadogradite ga još danas i osjetite potpuno novo iskustvo

Novi operativni sistem kompanije Microsoft, Windows 11, službeno je postao dostupan 5. oktobra ove godine.

Ipak, ono što je još sjajnije je činjenica da će nadogradnja biti besplatna za sve postojeće korisnike Windows 10 sistema.

Windows 11 karakteristike

Windows 11 svojim će korisnicima ponuditi novi minimalistički i čist dizajn.

S pastelnim nijansama, zaobljenim rubovima Explorera i novim ikonama, vizualno iskustvo je podignuto na potpuno novi nivo.

OS podržava Android aplikacije izravno iz Microsoftove trgovine. To znači da sada korisnici mogu koristiti Android aplikacije na izvornom OS-u bez dodatnog instaliranja s trećih strana.

Još jedna značajna promjena na popisu značajki sistema Windows 11 su widgeti.

Sjećate li se widgeta u Windows Vista OS koje su mnogi favorizirali? Imamo dobru vijest, sada možete uživati u njima i mnogim drugim značajkama programske trake novog operativnog sistema.

Windows 11 multitasking čini vrlo jednostavnim.

Značajke naziva Snap Groups i Snap Layouts korisnicima omogućuju da provjere koje aplikacije trenutno koriste na programskoj traci. To rezultira boljim multitaskingom i jednostavnijim prijelazom s jednog monitora na drugi.

Besplatna nadogradnja

Za sve one koji se pitaju koliko će novaca morati izdvojiti za nabavku Windows 11 operativnog sustava, imamo fenomenalnu vijest.

Kao što smo već gore spomenuli, Microsoft je najavio da će nadogradnja za Windows 11 biti potpuno besplatna svim postojećim korisnicima Windows 10 operativnog sistema.

To znači da ako posjedujete Windows 10, svoj operativni sistem možete nadograditi bez ikakvih dodatnih troškova.

U slučaju da nemate Windows 10 na računaru, najbolje bi bilo nabaviti ga što prije.