Željezničar nanio drugi poraz Tuzla Cityju, Sloboda uvjerljiva protiv Radnika

Željezničar je u utakmici 13. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Tuzla City na Grbavici rezultatom 2:1.

Ovo je bio drugi poraz u sezoni za ekipu iz Simin Hana.

Plavi su imali dobru šansu u četvrtoj minuti kada je Fejzić odbranio šut Crnčevića, a samo minutu poslije Vrhovac je bio najviši u skoku nakon centaršuta Boje iz kornera i pogodio je za vodstvo Plavih.

Nije bilo velikih prilika u nastavku, a u 23. minuti poništen je pogodak Tuzla Cityja. Šutirao je Mehanović u 28. minuti, a lopta se odbila od Vrhovca i završila u korneru. Isti fudbaler pokušao je i iz voleja minuti poslije, no bilo je do neprecizno.

Mišić je u velikoj šansi promašio cijelu loptu u 31. minuti. U trenucima kada su gosti napdali, domaći su postigli još jedan pogodak. Nakon velike gužve u šesnaestercu Tuzla City, Juričić je dodao do Zdunića, koji je pogodio za 2:0, što je bio konačan rezultat prvog dijela.

Džafić je šutirao u 51. minuti, a Bender je dobro intervenisao. Isti igrač pokušao je i dvije minute poslije, no ovaj put udrac glavom završio je pored gola. Džafić je u 65. minuti postigao lijep pogodak za 20-ak metara za 2:1 i vratio goste u igru.

Fejzić je bio siguran nakon udarca Mekića. Golman ekipe iz Simin Hana odbranio je udarac Gasala u 78. minuti i Plavi su tada dobili samo korner. Vrhovac je loše reagovao pred golom Plavih, a bila je to velika šansa. Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promjene rezultata.

Sloboda – Radnik Bijeljina

Sloboda je ostvarila ubjedljivu pobjedu nad Radnikom u susretu 13. kola m:tel Premijer lige BiH te tako skočila na treće mjesto tabele, barem privremeno (Sarajevo ima meč manje i sutra igra protiv Posušja).

Tuzlaci su napadali od početka, a u 11. minuti Maksimović je zakasnio na jednu loptu. Predragović je pokušao u 13. minuti, ali odbranio je to Aljkanović. Gosti su prijetili preko Ristanovića sa oko 30 metara, ali otišla je lopta preko gola.

Radnik je imao veliku priliku u 25. minuti, ali je udarac Uroševića zaustavila prečka. Isti fudbaler pokušao je i u 33. minuti, no nije bilo promjene rezultata. Aljkanović je zatim zaustavio udarac Predragovića tako da su ekipe otišle na odmor mirnih mreža.

Domaćin je nastavio kontrolisati igru i u nastavku, da bi konačno došao do pogotka u 60. minuti preko Ćivića.

Zatim je Radnik imao veliku šansu da izjednači, ali Bukvić u duelu “jedan na jedan” sa Motikom sjajno intreveniše. Uslijedila je kazna za Bijeljince, Osmić asistira Maksimoviću, koji u 70. minuti pogađa za 2:0.

Izabranici trenera Mladena Žižovića posao su završili minut prije završetka, Dženis Beganović glavom je zatresao mrežu gostiju nakon odličnog centaršuta Veselinovića.

Sloboda je potom rutinski privela meč kraju i upisala tri važna boda, dok fenjeraš Radnik ostaje zakucan za dno tabele, prenosi Sport Centar.