Zmajevi danas protiv Kazahstana igraju ključnu utakmicu u kvalifikacijama

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na Astana Areni u Nur Sultanu igra meč sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv domaće selekcije Kazahstana.

Kapacitet Astana Arene je 30.244 mjesta. Domaće utakmice na ovom stadionu igraju klubovi FC Astana i FC Bayterek.

Susret Kazahstan – Bosna i Hercegovina igra se danas od 15 sati. Direktan prijenos susreta osiguran je na kanalu Nova BH.

Davide Massa iz Italije biće glavni sudija na ovom meču, a pomagaće mu zemljaci Fabiano Preti i Stefano Alassio. Četvrti sudija biće Daniele Chiffi, dok su VAR sudije Fabio Maresca i Mauro Vivenzi.

Računica za obje selekcije je ista – pobjedom ostaju u utrci za baraž, dok remijem ili porazom smanjuju te šanse na minimum.

„A“ reprezentativci Bosne i Hercegovine je u oslabljenom sastavu jer su zbog povreda i korone otpali Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Rade Krunić, Siniša Saničanin, Mateo Sušić i Stjepan Lončar, a potom su kazahstanske vlasti odbile izdati vize za šestoricu igrača – Sanjina Prcića, Elvisa Sarića, Dennisa Hadžikadunića, Darija Đumića, Adija Nalića i Jusufa Gazibegovića.

Naknadno su Nalić i Gazibegović dobili vize i priključili se saigračima, dok na preostalu četvoricu možemo računati tek u narednom kolu u susretu protiv Ukrajine.