Borenović nakon susreta s Escobarom: “Ne dolazi u obzir bilo kakvo hazardersko djelovanje, koje bi dovelo u opasnost RS”

Nakon sastanka s američkim izaslanikom Gabrielom Escobarom u Banjoj Luci lideri opozicije iz entiteta Republika Srpska bili su zadovoljni porukama koje su dobili.

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović nakon susreta s Escobarom: “Ne dolazi u obzir bilo kakvo hazardersko djelovanje, koje bi dovelo u opasnost RS” je na konferenciji za medije kazao da sama činjenica gdje je sastanak održan govori mnogo.

“Sama činjenica da smo danas razgovarali u Banjoj Luci je dokaz da je Republika Srpska vječna realnost”, izjavio je Borenović.

Dodao je kako se mora na razuman način čuvati Dejton, a time i RS.

“Ne dolazi u obzir bilo kakvo hazardersko djelovanje, koje bi dovelo u opasnost RS”, naveo je Borenović.

Zaključio je kako “nama” trebaju odgovorni političari, da se u ovoj zemlji u fokus stave brojne afere i da odgovorne za njih počnu kažnjavati.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabriel Escobar nakon dvodnevne posjete Sarajevu danas boravi u Banjoj Luci, a osim Borenovića, na sastanku je bio i Mirko Šarović, lider SDS-a.