Damir Marjanović: Očekivati uspjeh u sportu je kao da ništa ne radiš u proljeće, a u jesen očekuješ žetvu

Profesor Damir Marjanović, nezavisni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasio se nakon izgubljene utakmice Zmajeva od Finske i gubitka svake šanse da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo.

Govorio je prvenstveno o ulaganjima u sport, a kako kaže naša ulaganja nisu ni blizu očekivanjima.

Mi u Bosni zaboravljamo da kako posiješ tako ćeš i požnjeti! Naš odnos i ulaganja u sport, kulturu i nauku nikada nisu ni blizu našim očekivanjima od sportista, umjetnika i znanstvenika!

To je kao da cijelo proljeće i ljeto provedete s rukama u džepovima, a onda u jesen očekujete da pšenica rodi sama od sebe, kao nikada do tad“, kazao je Marjanović.

Smatra da se svaki uspjeh sada može smatrati incidentom.

Treba pogledati istini u oči i reći da je to jednostavno dio našega mentaliteta i da se u ovom našem trenutnom momentumu svaki uspjeh u ovim oblastima može smatrati ‘pozitivnim incidentom’, a ne rezultatom naše posvećenosti i ulaganju u sport, kulturu i nauku“, pojasnio je svoj stav.

Dodao je i da nikada neće prestati pratiti utakmice Zmajeva.

Naravno, ova realnost me nikada neće spriječiti da svaku utakmicu reprezentacije gledam istim žarom i nadom, jer na kraju, ja sam samo još jedan Bosanac, i emotivan i nerealan kada je reprezentacija u pitanju“, zaključio je Marjanović.