Denis Zvizdić pristupio Narodu i pravdi: NiP će biti nosilac promjena “iz temelja”

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvidić pristupio je Narodu i pravdi.

Ovo je potvrđeno na današnjoj konfereciji za novinare.

Prije skoro pet mjeseci u vezi s mojim daljim političkim djelovanjem rekao sam da postoji nekoliko opcija, od nezavisnog statusa, pokretanja novog projekta, kao i podrške nekom od postojećih političkih projekata na političkoj sceni.

Rekao sam da ću nastojati da objedinjavam i ukrupnjavam probosansku političku scenu, pri čemu će mi proritet biti interesi građana i države. Država je važnija od bilo kojeg pojedinca.

Poslije dužeg razmišljanja i analize političkih trendova odlučio sam se za Narod i pravdu. 

Pije svega smatram da je u ovoj situaciji jedini ispravan način podjele stranaka i politika u BiH da to nije po njihovoj ideologiji, jer imamo lijevo orjentisanih stranaka koje su po djelovanju postale radikalno desne i obrnuto. 

Prepoznao sam djelovanje NiP-a kao koenzistentno, odgovorno i hrabro u vrlo turbulentnim političkim okolnostima i to je jedan o ključnih razloga koji me opredijelio da budem dio ovog političkog projekta koji raste, koji se razvija i postaje moderna politička partija s jasnom programskom orjentacijom i snažom infrastrukturom.

NiP je jedna od rijetkih političkih partija koja je uvijek ulazila u koalicije usključivo na programskim principima, a ne po principima podjele stolica“, kazao je Zvizdić između ostalog.

Zvizdić je bio dugogodišnji član SDA, a stranku je napustio 2. jula zbog neslaganja s rukovodstvom SDA.

Podsjetimo, Zvizdić je skoro prisustvovao sastanku lidera opozicionih parlamentarnih stranaka iz Federacije BiH gdje je dogovoren zajednički nastup na Općim izborima 2022. godine.