Džaferović danas u Briselu

Protokolom posjete za danas je predviđen susret sa predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije
Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravit će u dvodnevnoj posjeti Briselu, gdje će imati više susreta sa zvaničnicima EU.

Protokolom posjete za danas je predviđen susret sa predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije i izvjestiocem u sjenci za BiH u ime Zelenih (za izvještaj za 2019. i 2020. godinu) Tineke Strik iz Holandije, piše Facetv.

Za sutra su planirani susreti sa Ditmarom Kosterom iz Njemačke, izvjestiocem u sjenci za BiH u ime Socijaldemokratske stranke (za izvještaj za 2019. i 2020. godinu) i predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa BiH Romeom Francom iz Njemačke, najavljeno je iz Predsjedništva.

Tokom posjete Briselu planiran je sastanak Džaferovića sa generalnim sekretarom Evropske službe za spoljne poslove Stefanom Saninom, kao i sa Natalijom Loazo, predsjedavajućom Potkomiteta AFET-a za bezbjednost i odbranu i potpredsjednikom Delegacije za odnose sa Parlamentarnom skupštinom NATO-a, koja je i bivši ministar za evropske poslove Francuske.