Edin Forto: Ministar Hadžiahmetović nije mi najavio ostavku

Premijer KS Edin Forto potvrdio je za Patriju da ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović njemu nije najavio svoju ostavku.

Iz nekoliko izvora iz NIP-a je za Patriju potvrđeno da ministar jeste bio ljut zbog neusvajanja Izvještaja o poslovanju VIK-a za 2020. godinu kada je on bio direktor.

Također, potvrđeno je da su se stvari smirile kada mu je pojašnjeno da je napravljena greška.

Hadžiahmetović je sinoć komentirajući odluku Skupštine KS o neizglasavanju izvještaja kazao da je to nonsens i da vjeruje da je u pitanju previd.

Ne znam kako objasniti da politika postavlja direktora, a zatim za ministra a onda ga ne usvaja. Ja ipak smatram da zastupnici nisu ovoj tački pristupili sistematično, profesionalno, analitički, mnogi nisu pročitali izvještaj i mislim da ovako dirigovano ili poludirigovano da što prije prođe. Smatram da je ovo proteklo krajnje neprofesionalno i moram reći da me ovo i kao čovjeka i kao ministra i kadra NiP-a pogodilo i nije mi svejedno“, kazao je Hadžiahmetović za TVSA.

Navodno je, predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić, bio zadužen da ministru pojasni šta se desilo na Skupštini KS i pokuša umiriti situaciju.

Inače, ministar jučer nije bio prisutan na sjednici Skupštine KS, a kako je kazao Okerić, riječ je o zdravstvenim problemima.