Foto/ Novi asfalt na tri kilometra saobraćajnica u Centru

Projekti sanacije saobraćajnica u ulicama Hamida Beširevića i Gornja Breka, uz izgradnju potpuno nove saobraćajnice u ulici Adnana Aslanija su završeni.

Tim povodom načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa vijećnicima Lajlom Ćosović, Dženanom Muminovićem i Miralemom Šenderovićem, te predstavnicima izvođača radova, obišao je navedene ulice.

Ovo je najvrijedniji projekat u zadnjih nekoliko godina kada je u pitanju Općina Centar. Na ovom lokalitetu je urađena potpuna rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, nakon čega je oko tri kilometra saobraćajnica asfaltirano. Sve je koštalo oko četiri miliona maraka.

Projekat je za stanovnike značajan iz više razloga. Prije nekoliko mjeseci, usljed obilnih padavina, ovdje smo imali vodene bujice, te smo zbog toga morali ubrzati radove na terenu koji je jako zahtjevan. Posljednje kišne padavine su pokazale da smo uradili dobar posao i da više nemamo problema sa poplavama“, istakao je načelnik Mandić.

Vijećnik Muminović, stanovnik MZ „Hrastovi-Mrkovići“ je kazao da su se realizacijom pomenutih projekata riješili brojni problemi na ovom području.

Imali smo jako velike probleme sa oborinskim vodama koje su redovno plavile domaćinstva. Sada toga više nema. S druge strane, dobili smo i novu ulicu, te obnovljene još dvije saobraćajnice koje su u velikoj mjeri riješile problem saobraćaja“, naglasio je Muminović.