Foto/ Prepiska Nermina Muzura i Fadila Novalića preko komentara, uključio se i Jasmin Mulahusić

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Fadil Novalić, petog novembra je na svojoj zvaničnoj Facebook stranici objavio post o posjetio Općini Konjic nakon poplava.

Novalić je kazao kako je Konjic dobar primjer zajednice i dobrih komšijskih odnosa.

Mnoga mjesta su nažalost poplavljena, mnoga klizišta aktivirana i velikom broju prijeti takav scenario. Čeka nas još jedna noć bez sna. Stavimo političke prefikse po strani, a u prvi red stavimo ljudskost i humanost.

Zajedno ćemo se lakše suočiti sa problemom i prevazići ga. Kao premijer, svima sam na raspolaganju, kao i Federalna Uprava Civilne Zaštite. Čestitam načelniku Osmanu Ćatiću što je dokazao da je pravi čovjek za funkciju koju obnaša, jer je u teškom vremenu pokazao hrabrost i preuzeo kormilo“, napisao je tada Novalić.

Na taj post uključio se komentarom jučer načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur koji se ironično zahvalio premijeru što je obišao Ilidžu i Novi Grad.

Hvala premijeru što ste ‘obišli’ (ali u širokom luku) Ilidžu i Novi Grad, kroz koje ste prošli da bi došli do Konjica. Žalosno je da u ovakvima situacijama kada spašavamo ljudske živote i trudimo se da šteta bude što manja Vi nas opet dijelite. Kada smo evakuisali ljude nismo pitali ni kako se zovu ni koja su stranka“, napisao je Muzur.

Dodaje da možda ni u “Konjic niste išli radi načelnika koji je SDA“.

Novalić je napomenuo da je Vlada poslala FUCZ s tehnologijom i ljudskim resursima, a onda dodao i nešto što je mnoge nasmijalo.

Ja sam posjetio Konjic jer brinemo i za poplavljena područja izvan Sarajeva. Uostalom previše vas se slikalo na bageru, ja ne bih mogao ni stati“, napisao je Novalić.

Nedugo je zatim sa stranice premijera obrisan komentar, a sudeći prema šaljivoj fotografiji koju je Muzur objavio premijer ga je i blokirao.

Čak se i “glavni jurišnik SDA” na društvenim mrežama, nedavno uhapšeni Jasmin Mulahusić, uključio u raspravu, te na svom profilu objavio status posvećen Muzuru.