Foto/ Započeli radovi na popločanju i druge strane Bulevara branilaca Dobrinje

Nakon što je Bulevar branilaca Dobrinje zatvoren za motorni saobraćaj, nastavljeno je uređenje i druge strane pješačke zone, koja će po svojoj dužini, širini i sadržajima, postati prepoznatljivo i omiljeno mjesto za izlazak i druženje stanovnika novogradske općine i grada Sarajeva.

Općina Novi Grad je u ranijem periodu završila popločanje jedne strane bulevara i uređenje zelenog pojasa, a prije nekoliko dana započeli radovi na zamjeni starog dotrajalog popločanja s druge strane bulevara.

Radovi se izvode na dionici Bulevara branilaca Dobrinje – dionica od spoja sa ulicom Nurije Pozderca do spoja sa ulicom Esada Pašalića, dužine oko 400 metara.

U dijelu šetnice na kojem se radi zamjena ploča, ranije je zbog kretanja automobila dolazilo do oštećenja i bilo je skoro nemoguće sanirati pločnike, međutim, nakon što je ugradnjom potapajućih stubića fizički onemogućen saobraćaj na ovom prostoru, stvoreni su uslovi za ugradnju novih ploča i uređenje i ovog dijela bulevara.

Bit će ugrađene betonske ploče debljine 8 cm u boji granitno siva, svijetlo siva i antracit siva, ploče su visokog kvalitata, pojačane izdržljivosti i otpornosti na habanje, smrzavanje i sol za sprečavanje poledice.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 165.906 KM.

Kretanje motornih vozila Bulevarom branilaca Dobrinje potpuno je zabranjeno svakim danom od 17:00 do 06:00 sati, kao i parkiranje automobila.

Izgradnjom novih parkinga, Općina je osigurala prostor za parkiranje vozila.