Ibrahim Hadžibajrić u “ratu statusima” s novinarkom Ikom Ferrer Gotić zbog slučaja majke Nermina Divovića

Nakon što je Općina Stari Grad uputila demantij na priču koju je medij N1 objavio o Dženani Sokolović, majci Nermina Divovića, načelniku ove općine očigledno je zasmetao neki komentar koji je popularna novinarka ovog medija uputila.

Ibrahim Hadžibajrić se odlučio na onaj nepopularni potez, okršaja s novinarima.

Poštovana Ifeta Ika Ferrer Gotić , nije mi običaj odgovarati na ovakve prozivke na društvenim mrežama, posebno što ne želim na ovaj način eksponirati slučajeve naših građana, ali ste me veoma neumjesno i neshvatljivo prozvali u svom komentaru i zatražili odgovor, pa ću to i učiniti“.

Podsjetio je na dijelove demantija.

Dakle, Općina Stari Grad Sarajevo uputila je demantij na neistine koje su iznesene na portalu n1info.com. U demantiju je jasno navedeno da nije tačno da je Općina korisnici dala neuslovnu kuću na korištenje nego joj je dodijeljen nov stan prije šest godina. Nisam znao da je neukusno govoriti istinu. Ali, znam da je obaveza novinara da prenose provjerene i tačne informacije, što vi u ovom slučaju niste učinili. Kada ste dobili naš demantij otišli ste da provjerite govorimo li istinu“, dodaje Hadžibajrić.

Općina Stari Grad demantovala medije i majku Nermina Divovića: Dali smo na korištenje nov i opremljen stan

Navodno je Ika Ferrer Gotić objavila fotografije koje pokazuju oštećenja.

Kada ste shvatili da je istina sve što smo rekli, usmjerili ste svoje otrovne strelice prema meni, a zbog čega? Fotografije koje prilažete pokazuju oštećenja na objektu koja korisnica nikada nije prijavila niti je zatražila sanaciju štete. Da jeste, naravno da bi joj se izašlo u susret“.

Hadžibajrić je kazao da je “najlakše” kriviti načelnika, te kazao kako zna koje su njegove dužnosti.

No, vama je lakše kriviti načelnika za sve, pa i za štetu koju je neko drugi napravio na novoj zgradi i novom stanu. Nema potrebe da me podsjećate na moje načelničke dužnosti. Ja ih obavljam već 13 godina. Ja, za razliku od vas, poznajem svaki ovakav i sličan slučaj u Starom Gradu i itekako su mi poznati problemi i potrebe socijalno ugroženih građana.

Na tome radimo svakodnevno sa našim službama. Samo, ne slikamo se, ne eksponiramo medijski pojedinačne slučajeve i tražimo institucionalna, trajna rješenja. Vi ste ponudili kratkoročno rješenje za jednu porodicu. Hvala vam i na tome. Nikada nismo, niti bismo doveli u pitanje nijednu takvu akciju. Ali, ćemo uvijek reagovati na neistine“, napisao je on.

Usporedio je fotografisanje s dotičnom Dženanom Sokolović.

Ukoliko ste pogođeni komentarima koji su uslijedili na naš demantij, vi biste prije svih drugih, trebali biti spremni na to i to onog momenta kada ste pokrenuli ovu priču i akciju koristeći svoju popularnost i položaj. Ja sam se slikao sa korisnicom kada sam joj uručio ključeve stana i kada smo sistemski i institucionalno riješili njeno stambeno pitanje. Vi ste se slikali kada ste zatražili od građana da se uključe u akciju. Nemate pravo da mi bilo šta spočitavate“, dodaje.

Na kraju, ‘moju karijeru, funkciju i fotelju’ štiti moj rad i projekti koje neumorno realizujemo sa općinskom administracijom na svim poljima djelovanja, a ne populizam i prepucavanja na društvenim mrežama. Da nije tako, građani mi ne bi poklanjali svoje povjerenje već četvrti mandat zaredom“, zaključio je Hadžibajrić.