Konaković ismijao selfie Novalića i Mulahusića: U jednu sliku sve stane…

Kao što smo ranije i pisali, glavni SDA jurišnik Jasmin Mulahusić, objavio je fotografiju prvo s Bakirom Izetbegovićem, pa onda i kako premijer Federacije BiH Fadil Novalić pravi selfie s njim.

Javnost je ismijala ovaj potez i fotografiju, ali i politički akteri.

Predsjednik Naroda i Pravde, Elmedin Konaković, na Twitteru je prokomentarisao ovu fotografiju koja je nastala upravo tokom posjete Novalića i Izetbegovića dijaspori u ovoj državi, a u svrhu predizborne kampanje.

Konaković je, uz objavljenu fotografiju napisao i ironičan komentar.

U jednu sliku sve stane. Koncept, vizija, misija, emocija, hemija“, naveo je Konaković.

Podsjetimo, Jasmin Mulahusić je uhapšen u septembru na GP Brod, a pušten je odlukom Suda BiH na slobodu. Nisu mu čak određene ni mjere zabrane.

Za njega je Tužilaštvo BiH tražilo jednomjesečni pritvor, ali je Sud odbio prijedlog tužioca Olega Čavke.

Iz Tužilaštva BiH su svojevremno zvanično saopćili da je Mulahusić bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji El Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

Međutim, na društvenim mrežama i široj javnosti poznat je kao glavni jurišnik Stranke demokratske akcije, ali su se u to vrijeme i oni odrekli njega, dok su ga u isto vrijeme i branili od Aljoše Čampare, Elmedina Konakovića, Gordane Tadić i drugih.

Iz Kantonalnog odbora Sarajevo Stranke demokratske akcije reagovali su 6. septembra na hapšenje Jasmina Mulahusića zbog objava na društvenoj mreži Facebook, te istakli kako Mulahusić objavljuje “vlastite, a ne stavove SDA”.

Zvanični stavovi SDA objavljuju se isključivo putem stranačkih saopćenja, kako kažu, te kroz medijske nastupe čelnih ljudi i drugih stranačkih funkcionera.