Maja Gasal o Danu državnosti u Banjoj Luci: Bolje da su novac usmjerili u jačanje stranke u RS, trebali su među rudare

Maja Gasal Vražalica, bivša državna zastupnica, a sadašnja NVO aktivistica, oglasila se povodom Svečane akademije povodom Dana državnosti BiH u Banjoj Luci.

Podsjetimo, Svečanu akademiju organizovao je, ne sam ali je forsirao, Vojin Mijatović, potpredsjednik stranke SDP BiH.

Ovo je prvo obilježavanje Dana državnosti BiH u Banjoj Luci nakon 1995. godine.

Gasal Vražalica u svom obraćanju istakla je da bi bolje bilo da je novac usmjeren u jačanje ove stranke u manjem bh. entitetu, obzirom da je moguće da je SDP izgubio nakon ovoga mnogo glasova tamo.

Koliko je Banjalučana/ki bilo na Svečanoj akademiji SDP BiH povodom Dana drzavnosti? Ne želim da popujem, ali ako će doći Sting i sa sobom povući i publiku, jer u BiH nema interesa za njegov koncert, pjesme, tekstove, performans,… onda pravi koncert sebe radi i želi da počasti svoju raju koju je povukao sa sobom, ne da ciljano profitira“, napisala je Gasal Vražalica.

Prokomentarisala je da bi trebalo biti na fotografijama vidjeti koliko je osoba iz SDP-a u Banjoj Luci.

Ako je cilj da na narednim izborima u Skupštini Republike Srpske bude minimalno 2 iz SDP BiH, onda bi na slikicama trebalo biti vidljivo koliko je SDP u Banja Luci, odnosno onih čija je to izborna jedinica. Bolje da se novac od organizacije Svečane akademije usmjerio na jačanje infrastrukture SDP BiH u BL i strateško pripremanje za izbore u tom entitetu“, dodala je ona.

Dodala je i da bi možda bila bolja ideja da su ti članovi otišli među rudare.

Da sam ja neko, ja bih 500 SDP- ovaca/ki autobusima dovukla među rudare, jer je korijen SDP baš medju rudarima, ili je nekad bio. Pa nek’ kažu da je populizam, ali bolje da me vežu za taj populizam nego ovaj“, zaključila je ona.