Nakon što je hotel otkazao rezervaciju Vojinu Mijatoviću obilježavanje Dana državnosti u Banjalučkom velesajmu

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović obavijestio je javnost da je Banjalučki velesajam konačno mjesto gdje će biti održana svečana Akademija u Banja Luci povodom Dana državnosti.

Ovu akademiju priredio je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, zajedno s Gradskim odborom ove stranke.

Dragi moji sugrađani, bliži nam se dan Državnosti Bosne i Hercegovine. U vremenu kada je grijeh izjasniti se kao Bosanac i Hercegovac u sopstvenoj zemlji, mi želimo poslati poruku mira i zajedništva“, napisao je, između ostalog, Mijatović.

Međutim, samo dan nakon najave hotel u kojem je svečana akademija planirana otkazao je rezervaciju sale.

Mijatović je jučer kazao da je obaviješten od Hotela Bosna u Banjoj Luci da mu otkazuju rezervaciju sale zbog političkih pritisaka.

Upravo sam obaviješten od strane Hotela Bosna gdje smo u četvrtak trebali održati svečanu akandemiju povodom Dana državnosti BiH da moraju otkazati saradnju jer ne smiju podržavati Dan državnosti BiH zbog političkog pritiska i poziva koji su imali od sinoć. Ljudima iz Hotela Bosna se zahvaljujem i svjestan sam da su pod pritiskom“, napisao je Mijatović.

Sada je situacija nešto drugačija te će akademija biti održana u Banjalučkom velesajmu.

Nakon političkih pritisaka, zabrana, ipak svečana Akademija povodom dana državnosti BiH bit će održana u četvrtak 25.11.2021. godine u 18.00 sati. Mjesto održavanja je Banjalučki velesajam. Pozivamo sve građane BiH, sve članove i simpatizere SDP BiH, intelektualce, akademike, predstavnike političkih stranka, da dođu svi u Banja Luku 25.11.2021.

U četvrtak u Banja Luci pokazujemo snagu i Bosne i Hercegovine ali i SDP BiH! Bosna i Hercegovina, ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, ali je zemlja i srpska i bošnjačka i hrvtaska, zemlja svih nas! ZAVNOBIH!“, kazao je Mijatović.