Foto: Pexels

Njemački predsjednik čestitao Dan državnosti BiH: I dalje ćemo pružati podršku, blizak smo vam partner!

Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier čestitao je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću i građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti.

Podsjetio je da je Njemačka blizak partner našoj državi.

Dozvolite da Vama i građanima Vaše zemlje najsrdačnije čestitam povodom nacionalnog praznika Bosne i Hercegovine koji se održava 25. novembra. Bosna i Hercegovina je za Njemačku blizak partner s kojim sarađuje u duhu uzajamnog povjerenja. O tome vjerno svjedoče naši mnogobrojni i raznovrsni odnosi u oblasti politike, privrede i kulture“, kazao je Steinmeier.

Napomenuo je da će Njemačka nastaviti pružati podršku reformama u BiH.

Njemačka se nedvosmisleno zalaže za evropsku perspektivu Bosne i Hercegovine, te će Vašoj zemlji i ubuduće pružati podršku u provedbi reformi neophodnih za put ka članstvu u Evropskoj uniji. Zato je potrebno da politički akteri na lokalnom nivou budu svjesni svoje odgovornosti u interesu građana. Polarizacija društva po etničkim linijama nanosi štetu budućnosti Vaše zemlje“, dodao je.

Bosna i Hercegovina može da se pouzda u podršku koju će Njemačka pružati provedbi ozbiljnih reformi, prije svega u oblasti vladavine prava i borbe protiv organiziranog kriminala.

Dozvolite da ujedno sa čestitkama građanima BiH uputim i Vama svoje najljepše želje za Vaše lično dobro“, navodi se u čestitki njemačkog predsjednika.