Okončani razgovori u Delegaciji EU, Čović i Izetbegović bez detalja

Današnji cjelodnevni razgovori o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim izmjenama Ustava okončani su u poslijepodnevnim satima u zgradi Delegacije EU.

Sastanku su prisustvovali predsjednici HDZ BiH i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović sa američkim izaslanikom za izborne reforme Metjuom Palmerom (Matthew) i Angelinom Ajhorst (Eichhorst), direktoricom pri Evropskoj službi za vanjske poslove.

U jednom dijelu razgovora danas je prisustvovao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić iako ta stranka u Državnom parlamentu ima jednog zastupnika i jednog delegata.

Izetbegović i Čović nakon sastanka nisu davali izjave, ali je Izetbegović kratko kazao da će pregovori oko izbornih reformi biti nastavljeni sutra i da danas nema ništa novo.

Jutros je u rezidenciji američkog ambasadora sa zvaničnicima sastanak održao Željko Komšić, predsjednik DF-a sa kojim su bila i dva državna zastupnika.

Jučer su sastanke održali stranke opozicije u FBiH SDP BiH, NIP, Naša stranka, kao i predstavnici CIK-a i civilnog sektora.

Na večeri su sinoć u rezidenciji EU ambasadora Johanna Sattlera zajedno bili Čović, Izetbegović i Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.