Petev: Pjanić i ja smo imali dogovor, neću odgovoriti na pitanje o ostavci

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine porazom od Ukrajine u Zenici (0:2), a nakon meča na press konferenciji obratio se selektor Zmajeva Ivaylo Petev.

Za početak bugarski stručnjak govorio je o izostavljanju Miralema Pjanića iz sastava za večerašnju utakmicu, prenosi Sport Centar.

Dogovor između mene i Pjanića je bila odluka da ne igra. Previše ga cijenim kao čovjeka. Idemo dalje”, rekao je Petev.

Selektor Zmajeva zadovoljan je izdanjem svoje ekipe protiv Ukrajinaca večeras.

Zadovoljan sam danas borbom, rezultat nije realan. Minutažu su igrači dobro iskoristili. Imali smo grešaka, ali i dobrih stvari. Stvorili smo neke šanse, nismo ih iskoristili, Ukrajina jeste svoje i to je to”, rekao je Petev.

Petev je upitan i ostavci na mjesto selektora naše reprezentacije.

Neću na to pitanje odgovoriti”, istakao je Bugarin.

Do sada je selektor našeg nacionalnog tima jedino nezadovoljan partijom protiv Finske kada smo izgubili šanse za baraž.

Ne mogu o samom sebi dati ocjenu. Generalno jedini incident koji smo imali desio se u subotu. Svi smo bili razočarani i tužni. Ali danas su se momci borili. To je jedini pravac koji možemo zauzeti”, rekao je Petev, dodavši:

S obzirom na ovo što je bilo u subotu, uveo sam nove igrače s novom energijom. Htio sam i da vidim šta imam na raspolaganju za budućnost”.

Bugarski stručnjak optimističan je pred kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Imamo se čemu nadati u kvalifikacijama za EP. Svojim ste očima vidjeli kako smo odigrali u Kazahstanu”, istakao je Petev, a potom dodao:

Moramo vidjeti u čemu smo griješili, zbog čega smo imali taj neuspjeh u subotu. Učinit ćemo sve da budemo bolji. Kad dođe neuspjeh, svi smo krivi”.

I u kvalifijacijama za Evropsko prvenstvo na isti način će birati igrače za nacionalni tim.

Uvijek sam gledao da biram igrače koji su dobri za tim. Tako ću gledati da biram i za kvalifikacije za EP. Rekao sam već da o Pjaniću više neću pričati”, rekao je Petev.

Petev je istakao da računa na sve igrače, uključujući i Pjanića.

Imamo puno mladih igrača, najbitnije je da oni napreduju u svojim klubovima. Uvijek sam optimista. Računam na sve i jednog igrača”, rekao je bugarski stručnjak.