Petev vidno razočaran: Veliki upitnik mi je u glavi, treba naći odgovor zašto smo se ovako ponašali danas

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev bio je vidno razočaran nakon poraza od Finske u Zenici (1:3).

Zmajevi su ovim porazom ostali bez šansi za plasman u baraž za Mundijal. Petev se izvinio navijačima na onome što su im reprezentativci danas priredili.

Prva stvar koju ću reći jeste da se izvinim svim navijačima koji su došli danas. Razočarali smo našim ponašanjem i odigrali smo loše. Prevelike greške smo pravili i dali Fincima prelako da nam daju tri gola, dva s igračem manje. Meni je veliki upitnik u glavi zbog čega je to bilo tako danas. Da smo odigrali 50 posto onog što je bilo na treningu – pobijedili bi”, rekao je Petev i dodao:

Šteta jer smo napravili 3-4 koraka naprijed, a sad smo se vratili puno unazad. Fudbal je fudbal, ne možemo ništa vratiti, treba samo naći odgovor zašto smo se ovako ponašali.”

Na pitanje šta je bio dogovor na poluvremenu, Petev je rekao:

Dogovor na poluvremenu je bio da igramo s više samopouzdanja, da ih pritisnemo visoko, da se traže dubinske lopte. Dali smo gol iz prekida, a nakon toga glup faul i primamo gol za 1:3. To je bilo to tada.”

“Fudbal je igra na psihu. Možda smo i previše izgorili danas. Opet kažem, meni je veliki upitnik zbog ovoga u glavi. Nismo pokazali ništa.”

Kakva je budućnost reprezentacije, šta dalje?

Zbog jedne loše utakmice ne možemo promijeniti mišljenje o našim igračima. Razočaran sam i ne znam zbog čega je danas tako bilo. Idemo dalje, ne možemo pognuti glavu i plakati danima. Moramo naći razloge poraza i da protiv Ukrajine izgledamo drugačije”, zaključio je Petev, prenosi Sport Centar.