Poluvrijeme u Botevgadu: Zmajevi imaju prednost protiv Bugarske

Nakon prvog poluvremena u Botevgradu, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine vodi protiv Bugarske u drugoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (42:50).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je dobro počela utakmicu, a tri i po minute prije kraja prve dionice Zmajevi su otišli na 11 poena prednosti, iako nismo pogađali neke lagane poene.

Bugarska je uspjela do kraja prvog perioda smanjiti zaostatak na šest poena (19:25).

Izabranici selektora Vedrana Bosnića na startu druge četvrtine uspjeli su ponovo doći do dvocifrene prednosti, ali Bugari su se brzo približili i selektor Zmajeva pozvao je time put kod rezultata 27:31.

Domaći su nastaviti sa ofanizvnim skokovima što nas je koštali i došli su do preokreta i prednosti od jednog poena (34:33).

Igra nešeg tima u nastavku se konsolidovala, a nešto više od tri minute do kraja Musa je pogodio trojku u pravo vrijeme za 34:38.

Košarkaš Breogana u nastavku je još jednom pogodio trojku sa velike udaljenosti i Zmajevi su došli do značajne prednosti koja je na kraju poluvremena iznosila osam poena (42:50).

Tri naša reprezentativca su dvocifrena u prvom poluvremenu. Halilović je ubacio 14 poena, dok ga je Sulejmanović pratio sa dva manje, a Musa je ubacio deset.

Kod Bugara Kostov je završio poluvrijeme sa osam poena, prenosi Sport Centar.