Povreda Kolašinca je teže prirode, Petev na konferenciji za medije govorio i o izmjeni Pjanića

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev odgovorio je i na nekoliko zanimljivih pitanja na konferenciji za medije nakon poraza od Finske (1:3).

Jedan od zanimljivijih detalja utakmice bilo je vađenje iz igre Miralema Pjanića u 68. minuti, a tom prilikom je Pjanić izviždan od strane publike na Bilinom polju.

Imao je povredu i imao je poremećen ritam. Vidio sam da je fizički pao i zato sam ga promijenio i to je jedini razlog za izmjenu”, objasnio je Petev.

Zmajevi su na startu utakmice vjerovatno oštećeni za jedanaesterac, a i treći gol Finske je pao iz očiglednog ofsajda.

Da li je bilo ili nije bilo, ne znam. Mi smo ranije igrali puno bolje nego sada i da smo 50 posto igrali kao ono što smo trenirali, danas bismo pobijedili bez ikakve muke. Ne znam da li smo izgorjeli u želji, malo sam razočaran”, dodao je naš selektor.

Istakao je i da nije ljut na igrače, a o Ukrajini nije želio previše govoriti.

Nisam ljut na igrače, nisam neko ko nakon jedne utakmice promijeni mišljenje. Meni je bitno da saznam zbog čega smo odigrali ovako loše, igrači su tu svakodnevno, svaki igrač koji je ovdje daje maksimum i jedna ovakva utakmica mi neće promijeniti mišljenje o njima”, rekao je selektor, koji je i otkrio da je povreda Kolašinca teže prirode.

Mislim da je nešto teže, smatram da neće igrati Kolašinac u utorak”, rekao je Petev.

Ne mogu reći ništa o Ukrajini, idemo se odmoriti, imamo još dva dana, moramo odigrati puno bolje nego danas, to je sigurno. Loše smo igrali bez obzira na formaciju, igrali smo loše, svi smo bili ispod naše razine”, zaključio je Bugarin.