Foto: Vlada KS

Poziv privrednicima za učešće na EXPO Dubai produžen do 1. decembra

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je Poziv za iskazivanje interesa i prijavu privrednih subjekata za paket podrške za učešće na Svjetskoj izožbi EXPO 2020 Dubai, kojem je zbog iskazane potrebe krajnji rok za online prijave produžen do 1. decembra 2021. godine do 23:59 sati.

S obzirom da smo zaprimili veliki broj upita i e-mailova poslovnih subjekata koji su nam sugerirali da im je rok za prijavu prekratak, produžili smo mogućnost online prijave do 1. decembra do ponoći“, rekao je ministar privrede Adnan Delić.

Naveo je i da svako produženje rokova prolongira početak odlaska privrednika na EXPO 2020 Dubai, te da je neophodno da proces selekcije bude što prije realiziran.

Poziv dostupan na LINKU.

Prijava na ovaj poziv moguća je isključivo putem online aplikacije u prvoj fazi, dok će izbor privrednih subjekata, odnosno pregled online prijava, obradu i kontrolu podataka, te ocjenu o ispunjavanju uslova raditi Komisija koju imenuje Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Poziv je objavljen i na web stranici www.expo2020bih.ba.

Za sve informacije vezane za ovaj poziv zainteresovani se mogu javiti na e-mail expo@mp.ks.gov.ba ili pozvati na kontakt telefon 033/562-041.