Prcić: Svjesni smo našeg kvaliteta, podrška publike će puno značiti i jako smo sretni zbog toga

Reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Sarajevu pred posljednja dva i odlučujuća meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Ugostit će Zmajevi Finsku i Ukrajinu, a četiri boda iz ove dvije utakmice ih najvjerovatnije vode u baraž koji je i clj naše reprezentacije.

Sa Zmajevima je drugo okupljanje zaredom i veznjak Strasbourga Sanjin Prcić, koji se nakon nekoliko godina vratio u reprezentaciju.

Dobro se osjećam, igrao sam u nedjelju utakmicu 90 minuta, a jako sam sretan što sam došao tu na okupljanje. Svi smo došli i drago nam je da smo se opet okupili. Polako se pripremamo za ove dvije utamice”, reka oej Prcić i dodao:

Znamo da su to jako važne utakmice za nas i cilj je da se najbolje pripremimo za ovu prvu protiv Finske. Znamo da će biti teška utakmica, ali hoćemo da se pripremimo na najbolji način, da ovih par dana odradimo kako treba i da dođemo do našeg cilja.”

Kaže Prcić da su Zmajevi svjesni svog kvaliteta i da je cilj doći do rezultata koji će omogućiti dalju trku za baraž u posljednjem kolu protiv Ukrajine.

Finska ima kvalitetnu ekipu, ali svjesni smo i našeg kvaliteta. Pokazali smo da imamo kvalitet i da možemo igrati protiv svake ekipe. Cilj je doći do rezultata koji će nam omogućiti i dalje trku za baraž”, istakao je Prcić.

Veznjak Strasbourga je za kraj izrazio zadovoljstvo što će tribine Bilinog polja ovaj put moći biti pune do posljednjeg mjesta.

Podrška publike puno znači i jako smo sretni zbog toga. Njihovo navijanje će nam sigurno pomoći da dođemo do pozitivnog rezultata”, zaključio je Prcić.