Semir Efendić odgovorio Haljevcu: Ima li iko u SBB-u ili Avazu da objasni ovom Memi nadležnosti

Prije tri dana Sulejman Memo Haljevac, vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH u Općini Centar, pozvao je Semira Efendića (Stranka za BiH), načelnika Općine Novi Grad, da riješi problem podvožnjaka u Buća Potoku. 

Tada je Memo između ostalog rekao da ljudi na mjesec idu, a da se problem podvožnjava ne može 20 godina riješiti.

Sarajevo, šta ti ublehaši rade. E moj Efendiću nisi u stanju ovo napraviti 20 godina“, kazao je, između ostalog, Memo Haljevac.

Semir Efendić je u kratkoj objavi na svojo Facebook stranici pokušao objasniti da nije Općina Novi Grad nadležna za ovo.

Ne znam ima li iko u SBB-u ili u Avazu da objasni ovom Haljevcu da je podvožnjak u Buća Potoku na VI transverzali kojom kao primarnom gradskom saobraćajnicom upravlja Direkcija za ceste KS, a ne Općina Novi Grad.

I pored toga Općina je 2016. godine u sklopu izgradnje kružnog toka finansirala ugradnju pumpe ispod podvožnjaka, koja kada se redovno održava u najvećoj mjeri rješava problem plavljenja, ali održavanje pumpe i odvoda vrši upravitelj ceste, a to je Direkcija za ceste KS.

Efendić nije nikoga poslao jer Općina ne održava kantonalne nego lokalne ceste i prateću infrastrukturu. Mogao je barem pitati te ljude ko ih je poslao“, napisao je Efendić.