Srbijanski reprezentativac i bivši član Mavsa dobio moždani udar na utakmici

Grozne vijesti stižu danas iz Grčke. Košarkaš AEK-a i povremeni član srpske reprezentacije Stevan Jelovac (32) primljen je u atinsku bolnicu nakon što mu je tokom treninga u nedjelju pozlilo.

Jelovac se srušio tokom individualnog treninga, a grčki i srbijanski mediji prenose kako je razlog moždani udar.

Ovaj 208 centimetara visoki košarkaš je operisan, trenutno je stabilno, no i dalje se nalazi u ozbiljnom stanju.

KK AEK u punoj odgovornosti informira javnost o zdravstvenom stanju Stevana Jelovca. Naš košarkaš je pretrpio jak moždani udar. Njegovo stanje je stabilno, ali i dalje kritično”, objavio je AEK.

Inače, Jelovac je 30. oktobra na utakmici AEK-a protiv Ionikosa povrijedio skočni zglob i pozlilo mu je tokom individualnog rada u teretani.

Ovo je više od košarke, svi se nadamo da se će oporaviti, zdravlje je nešto najvažnije. Ova pobjeda je za njega, svi mu želimo sve najbolje i nadamo se da će uskoro opet biti s nama”, rekao je španski košarkaš i play AEK-a Joaquin Colom.

Jelovac je karijeru započeo u KK Vizuri, igrao je za Megu, Crvenu zvezdu, imao je neke avanture u Litvaniji i Turskoj, a prije pet godina bio je član i Dallas Mavericksa.

Ubrzo se vratio u Europu, gdje je zatim igrao za Nižnji iz Novgoroda, Brose Bamberg i Gaziantep, a član AEK-a postao je krajem augusta ove godine.