U Luksemburgu uz Izetbegovića i Jasmin Mulahusić, objavio fotografiju uz opis “sada ide hit”

Jasmin Mulahusić, koji je uhapšen u septembru na GP Brod, danas je objavio fotografiju s Bakirom Izetbegovićem u Luksemburgu.

Mulahusić je pušten odlukom Suda BiH na slobodu. Nisu mu čak određene ni mjere zabrane.

Za njega je Tužilaštvo BiH tražilo jednomjesečni pritvor, ali je Sud odbio prijedlog tužioca Olega Čavke.

Iz Tužilaštva BiH su svojevremno zvanično saopćili da je Mulahusić bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji El Kaida i drugim terorističkim organizacijama.

Međutim, na društvenim mrežama i široj javnosti poznat je kao glavni jurišnik Stranke demokratske akcije, ali su se u to vrijeme i oni odrekli njega, dok su ga u isto vrijeme i branili od Aljoše Čampare, Elmedina Konakovića, Gordane Tadić i drugih.

Iz Kantonalnog odbora Sarajevo Stranke demokratske akcije reagovali su 6. septembra na hapšenje Jasmina Mulahusića zbog objava na društvenoj mreži Facebook, te istakli kako Mulahusić objavljuje “vlastite, a ne stavove SDA”.

Zvanični stavovi SDA objavljuju se isključivo putem stranačkih saopćenja, kako kažu, te kroz medijske nastupe čelnih ljudi i drugih stranačkih funkcionera.

S druge strane, u istom saopćenju naveli su kako u BiH niko ne smije biti hapšen zbog toga što se njegovi stavovi “ne dopadaju ministru policije Čampari, njegovom stranačkom šefu Konakoviću, državnoj tužiteljici Tadić, nekolicini samoproglašenih analitičara ili grupi pristrasnih novinara, kojih je dio Čampara zaposlio u federalne institucije”.

Podsjetimo, u luksemburškom gradu Wiltzu održana je svečana tribina povodom predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, na kojoj se prisutnima obratio zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Po ko zna koji put pozvao je u jednom dijelu dijasporu da se vrati u Bosnu i Hercegovinu, i to u državi koja ima možda najveći standar u Europi.

Izetbegović je tokom obraćanja istaknuo činjenicu da vrijeme bržih i olakšanih komunikacija u kojem živimo omogućava i snažniju vezu između Bosne i Hercegovine i njene dijaspore, te da je uvjeren da će se dio dijaspore jednog dana početi vraćati u domovinu.

Bosna vas voli, Bosna vas čeka da se vratite. Moramo napraviti uređen sistem, savladati otpore. Moramo napraviti modernu i efikasnu državu, zemlju vladavine zakona, koja garantuje jednakost ljudi, i omogućiti povratak svakome ko to želi”, poručio je Izetbegović.

Nismo sigurni da li je Bakir Izetbegović znao s kim se fotografiše, te zašto je uopšte dozvolio sebi to…