Uklonjen transparent “Ratko Mladić je zločinac” u centru Novog Sada

Na sjedištu Lige socijaldemokrata Vojvodine jutros je osvanuo veliki transparent sa porukom da je Ratko Mladić ratni zločinac.

Čanak se transparentom pohvalio na Twitteru, a ubrzo nakon toga zgrada ja kako navodi gađana jajima.

Kako prenosi na svom Twitter profilu “rulja” je uspjela i da skloni transparent sa zgrade.

Rulja je uspela da obori trasparent sa naše zgrade. Policija ga nije zaštitila. Kao ni zastavu stranke. Važno da postoje čuvari murala usranog zločinca u Bg. U Novom Sadu, divljanja su slobodna“, napisao je.

Podsjećamo, na zgradi u centru Novog Sada u kojoj je sjedište Lige socijaldemokrata Vojvodine jutros je osvanuo veliki transparent na kojem piše “Ratko Mladić je ratni zločinac”

Na dnu transparenta piše: “Uostalom, je** mu ja mater, i njemu i kome je on heroj. N. Č”.

Podsjećamo, sinoć je jedna ili više osoba na Vracama u Sarajevu bacila farbu na sramotnu spomen-ploču posvećenu Ratku Mladiću.

Pretpostavlja se da je farba bačena iz automobila.

Policija je izuzela videonadzor sa ove raskrsnice kako bi utvrdili ko su počinioci.

Sve ovo dolazi nakon što su prošle sedmice aktivisti iz Beograda najavili uklanjanje murala Ratku Mladiću koji se nalazi u centru grada, no to je MUP Srbije zabranio.

Zaštitničko ponašanje te države izazvalo je bijes pa je tako neko preko noći prosuo crnu farbu preko murala, a nakon toga su organizovani i protesti aktivista.

Okupljanje građana i zahtjevi aktivista nisu urodili plodom s obzirom na to da je boja sa murala očišćena, a pored Mladića su docrtani Draža Mihajlović i Živojin Mišić.