Vedran Bosnić: Momci su sjajno reagovali nakon razgovora na poluvremenu, jako bitna utakmica za nas

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je pobijedila Češku u Skenderiji (97:90) na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Zmajevi su gubili na poluvremenu sa 12 poena razlike, ali sjajno su zaigrali u drugom dijelu i napravili preokret te na kraju došli do trijumfa, za koji selektor Vedran Bosnić kaže da je zaslužen.

Sjajna utakmica jer smo pobijedili. Zaslužili smo da pobijedimo. Osjećam kao da se nismo navikli igrati pred našom publikom. Ako se sjećate posljednji put pred publikom smo igrali u Tuzli prije dvije godine.

Bile su jako velike emocije. Pokušali smo se opustiti pred utakmicu i da od prve minute krenemo fokusirano, kao što smo igrali drugo poluvrijeme. Nismo uspjeli, ali sjajna reakcija u drugom dijelu”, rekao je Bosnić, dodavši:

Sjajna reakcija momaka nakon dobrog razgovora. Vidi se da hoće. Rekao sam ranije da možemo pobijediti. Jako bitna utakmica za nas i da nastavimo sanjati i možda i zaigramo na Svjetskom prvenstvu. Želimo pobijediti u svakoj utakmici”.