Vojin Mijatović: Komšić je član Predsjedništva moje države, svoje stavove ne mijenjam makar posljednji ostao!

U Srebrenici je počinjen genocid, to eksplicitno piše u presudama Haškog tribunala, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

On je dao svoj komentar u vezi postupka Željka Komšića koji je prekinuo intervju za Tanjug nakon što je novinar iznio svoj stav da ne priznaje genocid.

“Te iste koji su presuđeni kao nalagodavci i počinitelji genocida u Hag su isporučile vlasti Srbije i Republike Srpske, nismo ni ja ni Željko.

Oni koji danas negiraju presude suda kojem su isporučili svoje ‘heroje’ tvrde i da su četnici u Drugom svetskom ratu bili antifašisti.

Priznati presude suda i javno reći počinjen je genocid u Srebrenici nije nikakvo dodvoravanje ‘muslimanima’ kako tvrde mnogi ‘veliki Srbi’. To je ljudska i civilizacijska stvar.

Željku Komšiću možete zameriti mnoge stvari, ali on je čovek koji ne mrzi a meni sasvim dovoljno u ovom vremenu mržnje da kažem član predsedništva moje zemlje.

Sad možete nastaviti sa pljuvanjem režimski portali i ostali ‘veliki patrioti’ koji od mržnje ne vidite sopstvenu nesreću i duševnu sirotinju, svoje stavove ne menjam kao ni svoju Bosnu i Hercegovinu pa makar poslednji ostao!”, napisao je Mijatović.