Za Dženanu Sokolović, majku Nermina Divovića, građani prikupili nevjerovatnih 250.000 KM!

U sklopu humanitarne akcije za Dženanu Sokolović-Divović, majku Nermina Divovića, za 48 sati prikupljeno je nevjerovatnih 250 hiljada KM!

Ovu akciju pokrenuo je medij Klix.ba u saradnji sa organizacijom Pomozi.ba.

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba potvrdili su kako je u roku dva dana za Dženanu Sokolović prikupljeno četvrt miliona KM.

Više od 40 hiljada ljudi je učestvovalo u akciji, donirali su oko 250 hiljada KM putem poziva, uplata i preko naše platforme za donacije. Koliko srce imaju Bosanci i Hercegovci!”, kažu iz Pomozi.ba.

Dodaju kako su prikupljena sredstva sasvim dovoljna da Dženani osiguraju mirnu budućnost, kao i da će, s obzirom da se radi o izuzetno velikoj svoti novca, prebacivanje raditi planski – kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena izaći na ulicu da prosi.

Drugim riječima, Dženana i njena porodica dobijat će određenu svotu novca svaki mjesec, kako bi s tim sredstvima mogli platiti režije, hranu i sl.

S obzirom na naša dosadašnja iskustva kada je u pitanju prikupljanje većih sredstava za neku porodicu, gdje smo se nagledali ‘svega i svačega’, odnosno različitih vrsta zloupotreba – razvili smo mehanizme kako spriječiti bilo kakav oblik zloupotrebe. Kada je u pitanju slučaj Dženane i njene porodice, naša prvobitna namjera bila je da joj olakšamo svakodnevnicu, a na osnovu prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života“, zaključno navode.

Objavom ovog teksta okončana je i humanitarna akcija za porodicu Sokolović-Divović, a ukoliko želite donirati novac za druge humanitarne akcije – posjetite platformu organizacije Pomozi.ba.

Podsjećamo, Općina Stari Grad jučer je demantovala medije i Dženanu Sokolović.

U svom oštrom demantiju navode da su 2015. godine dodijelili stan ovoj porodici.

Povodom teksta pod nazivom ‘Cijela BiH se digla da pomogne Dženani Sokolović’ objavljenog 23.11.2021. godine na portalu n1info.com u kojem se navodi ‘Dženana Sokolović trenutno živi sa 150 maraka pomoći, u neuslovnoj kući koju joj je na korištenje dala općina, sa suprugom koji je nepokretan, te 23-ogodišnjim sinom, kojeg je nazvala po ubijenom sinu Nerminu, koji je nezaposlen’, Općina Stari Grad upućuje demantij na izneseno.

Općina Stari Grad Sarajevo dodijelila je 2015. godine Dženani Sokolović na korištenje potpuno nov stan u novoizgrađenoj zgradi na adresi Čadordžina u Sarajevu“, naveli su, između ostalog, u demantiju.

Općina Stari Grad demantovala medije i majku Nermina Divovića: Dali smo na korištenje nov i opremljen stan