Zdravstveni radnici, tražite vi povećanje plata i prava, ali onda kada nam se budete javljali na telefon i liječili

Zdravstveni radnici jutros su održali protestnu šetnju sa finalnom destinacijom ispred Vlade KS. 

Traže svoja prava, imaju nekoliko zahtjeva među kojima je i povećanje plata.

Dragi zdravstveni radnici i vi ste nešto postali nerealni? Znate li koliko se građani žale na zdravstvo?

Tražite vi šta god želite, ali onda kada vas budemo zvali povodom informacija o covidu pa nam se javite telefon. Nemojte da vam rastu plate, a da po 400 puta moramo okrenuti broj i čekati po 3-4 sata da nam se javite preko neke stvari, pa da ništa ne dobijemo.

Nemojte da moramo zaraženi dolaziti do domova zdravlja samo da dobijemo osnovnu informaciju, pa nas onda napadnete što smo došli… Pa došli smo jer se ne javljate na telefon…

Pa dragi zdravstveni radnici, treba vam povećati platu, ali onda kada budete radili svjesno i vrijedno svoj posao. A ne da dođemo i čekamo red da nam uzmete knjižicu jer igrate solitaire.

Nemojte da čekamo na injekciju jer pokazuje Safeta Mujesiri kako joj je kćerka bila obučena sinoć.

Traži vi svoja prava, ali onda kada nam roditelji ne budu umirali u ogromnom broju da bi nam nakon toga rekli “pa što nisi tražio Clexan”. Mi ne moramo to da tražimo, vaša je obaveza da znate šta trebate prepisati pacijentima.

Dragi zdravstveni radnici, tražite vi granski ugovor ali onda kada budete primali na preglede 50 pacijenata koliko možete za dan, a ne po deset. Roditelji nam umiru čekajući pregled po četiri mjeseca.

Pa zdravstveni radnici, treba nekada biti realan i reći dobro je i ovo što imam, a imate dobre plate da se razumijemo. A za ono koliko realno radite, plate su vam sjajne!

Krenite od sebe pa onda vidite da li ste zaslužili više i bolje. I žalite se pogrešnoj vladi, ova vlada ne možete pojesti go*** koliko su ranije vlade zas****! To bi trebali sindikalisti pod okriljem stranaka ispred kojih su jutros na protestima da znaju…

NAPOMENA: Stavovi navedeni u tekstu ne predstavljaju stavove redakcije i medijske kuće!