Danas pretežno sunčano vrijeme u BiH, blagi rast temperatura

Jutros je u većem dijelu zemlje bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, dok je po kotlinama i uz riječne tokove bilo magle i niskih oblaka.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -13 stepeni, Drvar -8, Široki Brijeg -6, Ivan-sedlo, Livno i Tuzla -5, Bugojno i Sanski Most -4, Grude, Sarajevo -3, Bihać -2, Gradačac i Zenica 0, Mostar 4, Neum 5 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u većem dijelu naše zemlje očekuje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne, prije podne, magla i niski oblaci, a poslije podne se očekuje smanjenje oblačnosti, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U jutarnjim satima je moguće provijavanje slabog snijega. Poslije podne naoblačenje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu do 9 stepeni.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje razvedravanje. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.