Dok se Sarajevo odreklo javnog dočeka, Zenica centar zbivanja: Nastupaju Samardžić i “zvezde granda”

Zenica će i ove godine biti centar muzičkih zbivanja s obzirom na to da će 30. decembra nastupiti popularni Željko Samardžić.

To će biti odlična uvertira za novogodišnju noć, kada će, odlukom Organizacionog odbora Nove godine, nastupiti pobjednik “Zvezda Granda” Mahir Mulalić, te popularni Isak Šabanović.

Valja istaći i to kako će od petka, 17. decembra, početi i “Studengrad”, u okviru kojeg će biti postavljene novogodišnje kućice sa raznim sadržajima.

U dane vikenda (petak, subota i nedjelja) u večernjim satima bit će realizirani nastupi zeničkih lokalnih bendova i solista.

Cjelokupan program “Studengrad” trajati će do 7. januara, a muzički dio programa završava se 31. decembra.

Svi sadržaji bit će realizirani uz strogo poštivanje pravila VTP.

S druge strane, Sarajevo ne samo da će biti jedan od rijetkih gradova u regionu koji neće imati javni doček Nove godine već će i ove godine biti uskraćen za Holiday Market.

Na sjednici Kolegija Gradskog vijeća Grada Sarajeva 2. decembra usvojen je prijedlog gradonačelnice Benjamine Karić, prema kojem će se novac planiran za organizovanje javnog dočeka Nove godine, usmjeriti za liječenje oboljele djece.

Navedeno je da će 50 posto novca biti raspoređeno za djecu oboljelu od raka, dok će druga polovina biti usmjerena za djecu oboljelu od dijabetesa.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Sarajeva je dan ranije izglasalo odluku o otkazivanju javnog dočeka Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Mnogima su podržali ove odluke, ali je bilo i onih koji nisu za to te smatraju da Sarajevo treba imati dosljedan javni doček, a da Grad kroz fondove treba finansirati liječenje djece.

Također, ni jubilarni 10. Sarajevo Holiday Market ove godine neće biti održan u punom kapacitetu, saopćili su organizatori.

Prazničnu sezonu ipak će upotpuniti novim događajem – “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market”.

Naše jubilarno, 10. izdanje će sačekati neko bolje vrijeme. Vrijeme kada ćemo moći zasjati u punom sjaju. Ipak, i ove godine ćemo dati sve od sebe da upotpunimo prazničnu sezonu u Sarajevu i to sa novim događajem – zimskim zabavnim parkom ‘Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market’“, naveli su.

Na Vilsonovom šetalištu, prostoru između hotela Bristol i Elektroprivrede BiH, danas u 19:30 bit će otvoren zimski zabavni park “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” i trajat će do 15. januara 2022. godine.