Đorđe Balašević pripremao porodicu na svoju smrt, poslao im oproštajni mail

Porodica Đorđa Balaševića u intervjuu za RTS-ovu emisiju “TV lica kao sav normalan svet” otkrila je kako im je legendarni pjevač nekoliko mjeseci prije smrti poslao oproštajnu poruku.

Tokom gostovanja porodice Balašević Beba Balašević, kćerka Olivere i Đorđa, spomenula je mail kojeg su dobili od Đoleta.

Iako je kazala da neće citirati niti jednu Đoletovu rečenicu iz maila, istakla je da ih je on pokušao pripremiti na vrijeme bez njega.

Nervirao me ton kojim je napisan mail jer je govorio o tome što njegova porodica treba činiti kada njega više ne bude. To nije bio spisak zahtjeva, već kao Kiplingova pjesma. Neće biti nikad objavljena jer je to nešto između njega i nas.

Kad sam to dobila, nisam željela čitati. Sve nas je pripremio na to. Jedna od poruka je bila kako da se ponašamo kad ‘plotun bljuvotina’ krene na njegovu porodicu, govorio je kako da se odnosimo prema njegovom autorstvu“, kazala je.

Dodala je da oni to sad provode njemu, kao čovjeku koji im je ispunjavao sve želje.

Također, istakla je da mail nije napisan kao neka naredba njima, već kao savjet.

Legendarni regionalni muzičar i kantautor iz Novog Sada Đorđe Balašević (67) preminuo je 19. februara ove godine uslijed komplikacija zbog upale pluća.

Podsjetimo, Olivera Balašević nedavno je privukla pažnju javnosti kada se na korici svoje nove knjige “Planata dvorište” potpisala svojim djevojačkim prezimenom Savić, koje nikad ranije nije isticala.

Zbog toga se našla na meti uvreda Balaševićevih ljutitih fanova koje je razbjesnilo i što je prije toga sa svojih društvenih mreža obrisala zajedničke fotografije sa svojim pokojnim suprugom.

Svoju odluku da vrati djevojačko prezime pojasnila je tada na društvenim mrežama.

Na omotu knjige koja je povod mog oglašavanja, pojavljuje se i prezime Savić, moje djevojačko, a životno prezime moje majke, koje me je čuvalo u godinama prepričanim na stranicama koje slijede…

Stavila sam ga tu iz poštovanja, umjesto posvete, a pomalo i iz praznovjerja, ne baš kao zečju šapu, prije kao krilo anđelka koji je tako savjesno bdio nad jednim kućerkom kraj Begeja…

Nema dakle nikakvog skandala, čak ni misterije oko toga, niti ičega što bi moglo da konkurira ‘zadrugarima’ i koroni u medijima, u rijetkim preostalim novinama, i na takozvanim portalima. Kad te zadesi da iz nekog razlog postaneš takozvana ‘javna ličnost’, najčešće te poistovjete s ‘javnom svojinom’, pa te tako i tretiraju“, pisala je tada.